úterý 19. června 2018

SIREN [Seriálové tipy]

Říkáte si, že seriály s mořskými panny musí být směšné a dětinské? Omyl, tohle bych nenazvala béčkovým seriálem už jenom proto, jak krásně si tvůrci pohrály s grafickou stránkou. Ti z Vás, co často sledují americké seriály, jistojistě znáte stanici Freeform, na které se zpravidla vysílají seriály pro dospívající a proto může Siren hodně lidí, - kterým je více než 18 let -, odradit. Nenechte se však oklamat, dokonce i stanice HBO totiž tuto svěží novinku přijala mezi své. A to je vlastně důvod, proč jsem dala tomuto seriálu šanci...

Po shlédnutí Pilotu

Už v prvních minutách pilotního dílu této série víte, že díl s jistotou dokoukáte, jelikož zde panuje příjemná atmosféra, která se mísí s ponurostí a mysteriózním nádechem. Mořská panna Ryn, se kterou se zde už setkáváme a která zastává hlavní roli, svoji roli a lá nadpřirozená bytost hraje zkrátka dokonale. Nezvyklý vzhled, vůči němuž začínáte pociťovat respekt, se mění v nadpozemskou krásu, v níž se ukrývají skutečné city. Ovšem, neodbočujme.



O co vlastně jde?

Bristol Cove je přímořské městečko, které je proslulé legendami o mořských pannách a je tedy známo jako město mořských pannen. Nikdo však nemá tušení, že místní povídačky nejsou ani zdaleka jen vymyšlenými baladami, které se vypráví malým dětem.

Jak jsou na tom hlavní postavy?

Ben a Maddie jsou mořští biologové, kteří se zabývají především výzkumem lachtanů. Nejsou pouze kolegové, ale také partneři. Oba se stanou pro Ryn ochránci a důvěrníci, kteří se jí vždy budou snažit chránit. Ale proč se vlastně živočich s ploutví místo nohou vyskytl na nepřátelské pevnině? Ryn si přišla pro svou sestru Donnu, kterou ulovili místní rybáři a která byla následně unesena vědcem Deckerem, jenž lapenou mořskou pannu zkoumal.


Po shlédnutí celé první série

Když jsem dokoukala pilot, čekala jsem že i ostatní díly budou plné akce, napětí a hororového nádechu. Proměna na konci prvního dílu byla opravdu skvěle zpracována, proto mě mrzí, že ve zbylých devíti dílech ji už neshledáte. Abych pravdu řekla, spíš se každý díl stupňuje celkem do oddechové záležitosti, kdy nad tím už nemusíte tolik přemýšlet a užíváte si jenom krásného prostředí s pěkně vypadajícími herci a nekomplikovaně protkaným dějem. Dle mého je to strašná škoda, protože v pilotu byl veliký potenciál. Ačkoli byl seriál prodloužen o další sérii, obávám se, že právě díky mladšímu obecenstvu. Mystika spojená s děsivými mořskými panny se chronologicky mění v takovou menší lovestory s utahanými scénkami. Ale co si budeme nalhávat, já tyhle typy seriálů vždycky zbožňovala. Je úplně fuk, že mám o 5 let navíc.

Moje hodnocení:

7/10

1 komentář:

  1. no pomoc :D akoze nejaky level hororovosti prezijem, ale toto je na mna trochu privela :D

    OdpovědětVymazat